Praktyczna i uniwersalna, wykonana ze stali nierdzewnej linia naczyń i noży Garbro, to odpowiedź na potrzeby konsumentów, poszukujących nieskomplikowanych acz praktycznych rozwiązań do codziennego użytku w swojej kuchni.
Do szczególnych cech, jakimi charakteryzuje się linia Gabro z pewnością można zaliczyć nierdzewną stal, neutralną w kontakcie z żywnością, grube dno, równomiernie rozprowadzające ciepło, praktyczna podziałkę umieszczoną wewnątrz garnków, czy krystaliczną powłokę patelni. Noże z linii Gabro wykonane są zaś z niemieckiej stali nierdzewnej, co w połączeniu z ergonomiczną rękojeścią z powłoką antybakteryjną daje doskonałe efekty krojenia i wygodę pracy. Całość linii utrzymana jest w stalowo – czarnej kolorystyce, pasującej do niemal każdego wystroju kuchni.
DNO INDUKCYJNE – równomiernie rozprowadza i akumuluje ciepło, wysoka energooszczędność i idealna współpraca ze wszystkimi typami kuchenek
ŚCIANKI – o grubości 0,6 mm; długo utrzymują ciepło, a specjalnie wzmocniony rant zapewnia wytrzymałość i odporność na odkształcenia
UCHWYTY – przyjemne w dotyku, wykonane ze stali; mocowane za pomocą nitów odpornych na korozję i gwarantujących bezpieczeństwo użytkowania
POKRYWY – wykonane ze szkła hartowanego; brzeg i śruby mocujące uchwyt wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej
PODZIAŁKA – drukowana wewnątrz garnka pozwala na precyzyjne dozowanie/odlewanie płynów
Naczynia z linii Gabro, wykonane ze stali nierdzewnej i aluminium, wyposażone w praktyczne i ułatwiające pracę w kuchni rozwiązania, jak nieprzywierająca powłoka czy przyjemne w dotyku nienagrzewające się uchwyty garnków są doskonałym wyborem dla każdego sympatyka gotowania.