Grill nie tylko na świeżym powietrzu – Odkryj magię patelni grillowej Zwieger!
Weekend majowy zbliża się wielkimi krokami, co oznacza sezon grillowy, spędzanie czasu na świeżym powietrzu i ulubione potrawy na talerzu. Ale co zrobić, gdy pogoda nie dopisuje lub nie mamy zwyczajnie miejsca na grillowanie na powietrzu? Nie martw się, Zwieger ma dla Ciebie świetne rozwiązanie – patelnie grillowe! Dzięki nim możesz się cieszyć smakiem grillowanych potraw bez konieczności wychodzenia z domu.
Grillowanie bez ograniczeń – patelnie grillowe Zwieger
Wielu z nas jest miłośnikiem grillowania, a czy zastanawialiście się kiedyś, jak cieszyć się smakiem grillowanych potraw przez cały rok, niezależnie od pogody? Śpieszymy z rozwiązaniem! Patelnia grillowa Zwieger pozwala na przygotowanie ulubionych dań z grilla w własnym zaciszu domowym. Dzięki wysokiej jakości wykonania i specjalnie zaprojektowanej powierzchni patelnia Zwieger zastąpi Wam tradycyjnego grilla, czy to węglowego, czy to gazowego.
Jak wykorzystać patelnię grillową Zwieger w kuchni?
Patelnia grillowa jest niezwykle uniwersalna, gdyż w prosty i doskonały sposób możemy przyrządzić na niej mięsa, ryby i warzywa, czyli nasze ulubione klasyczne kiełbaski, steki, szaszłyki i karkówkę. Jedną z ważniejszych cech patelni grillowych Zwieger jest równomierne rozprowadzenie ciepła na całej powierzchni, a to pozwala na dokładne i szybkie przygotowanie każdego rodzaju potrawy grillowanej.
Warto przy tej okazji również eksperymentować z marynatami i sosami, które dodadzą smaku potrawom przygotowywanym na patelni grillowej. Taka marynata czy sos może ukazać nowe oblicze tych samych klasycznych potraw, które już znamy.
Dlaczego warto wybrać patelnię grillową Zwieger?
Wybierając patelnię grillową Zwieger zyskujesz nie tylko doskonałe narzędzie do grillowania, ale również gwarancję trwałości i bezpieczeństwa użytkowania. Patelnie te są wykonane z odpowiednio dobranych, do tego rodzaju patelni, materiałów, co gwarantuje ich trwałość oraz, co w przypadku tego rodzaju przygotowywania potraw, równomierne rozprowadzanie ciepła. Zastosowane powłoki nieprzywierające zapewniają komfortowe smażenie nawet przy minimalnym użyciu tłuszczu lub całkowitym jego braku, a jednocześnie umożliwiają łatwe czyszczenie po przygotowaniu potrawy. Dodatkowo, ergonomiczne rączki zapewniają komfort i bezpieczeństwo podczas przenoszenia gorącej patelni. Patelnie Zwieger są również bezpieczne dla zdrowia, gdyż nie zawierają szkodliwych substancji takich jak między innymi PFOA, czy PFOS, które mogłyby przenikać do potraw podczas smażenia.
Posiadanie patelni grillowej Zwieger to inwestycja w zdrowie i różnorodność kulinarnych doświadczeń w Twoim domu. Niezależnie od pogody, z patelnią Zwieger każdy dzień może być dniem grillowania!
Zapraszamy do odkrywania nowych smaków i aromatów inspirując ciekawym przepisem zaciągniętym prosto z książki kucharskiej „Kolekcja Smaków” autorstwa naszego ambasadora Michela Morana😊
Przepis na grillowaną marynowaną karkówkę:
- 800 g karkówki
- 2 ząbki czosnku
- mały pęczek natki pietruszki
- 100 g masła
- sól
- pieprz
Marynata:
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka ostrej musztardy dijon
- 2-3 g kurkumy
- 2-3 g curry
- 2-3 g kminu rzymskiego
Sposób przygotowania:
Karkówkę kroimy w 1,5 cm plastry
Przygotowujemy marynatę: oliwę z oliwek łączymy z musztardą djon, kurkumą , curry i kuminem rzymskim. Do gotowej marynaty wkładamy plastry karkówki i odstawiamy na 30 minut.
Drobno siekamy ząbki czosnku i natkę pietruszki, mieszamy z masłem. Całość doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Marynowaną karkówkę grillujemy na patelni grillowej około 8 minut z każdej strony, w międzyczasie odwracamy mięso dwa razy.
Zgrillowane plastry karkówki podajemy z przygotowanym masłem czosnkowym.
Do dania świetnie pasują ulubione grillowane warzywa i pieczone ziemniaki.
Smacznego! 😊