Jeden garnek wiele zastosowań - naczynia Zwieger All-in-one
Sporo z nas lubi produkty, które pełnią więcej niż jedną funkcję. Należy jednak pamiętać, że nie zawsze wielofunkcyjność oznacza same korzyści, czasem jedno zastosowanie niweluje benefity drugiego w efekcie czego tracimy. W przypadku nowoczesnych garnków marki Zwieger sprawa ma się jednak całkowicie inaczej i właśnie w tym artykule, dowiesz się jakie korzyści płyną z posiadania naczyń All-in-One.
Wszechstronność na wyciągnięcie ręki
Garnki All-in-One marki Zwieger to prawdziwie wszechstronne narzędzia kuchenne, które dzięki swojej budowie doskonale nadają się nie tylko do gotowania ale także smażenia, duszenia, zapiekania a nawet pieczenia. Dzięki technologii die cast, zastosowanej przy produkcji, są wyjątkowo trwałe, a także odporne na zmiany temperatur i długotrwałe użytkowanie. To garnki, które z łatwością radzą sobie z wszystkimi rodzajami kuchenek, a ponadto wyposażone są w pełny dysk indukcyjny, zwiększający wydajność energetyczną nawet do 40%.
Pieczenie, smażenie, gotowanie – w jednym
Choć może zabrzmieć to skomplikowanie – garnki Zwieger All-in-One to nie tylko garnki! Dzięki możliwości nagrzewania do temperatury 240 °C, te wielofunkcyjne naczynia otwierają przed nami nowe horyzonty kulinarnych eksperymentów. Bez względu na to, czy marzysz o francuskiej zupie cebulowej zapieczonej z serem, gulaszu czy perfekcyjnie usmażonym steku, spełnią one Twoje oczekiwania.
Śmiało więc można powiedzieć, że w cenie garnków otrzymujemy także brytfannę, patelnię oraz naczynie, które zastąpi nawet formę do pieczenia, idealną do przygotowania pachnącego chleba, w domowym zaciszu.
Wygoda i bezpieczeństwo
Dodatkowym atutem tych garnków są praktyczne dodatki, takie jak pokrywka wykonana ze szkła hartowanego. W przypadku linii Obsidian, jej rant otoczony jest silikonową powłoką, co zwiększa bezpieczeństwo użytkowania. Natomiast pokrywę linii Black Stone można używać w piekarniku, a to znacznie ułatwia utrzymanie pożądanej wilgotności potraw. Dodatkowo, do zestawu dołączone są silikonowe nakładki na uchwyty, chroniące przed oparzeniem, dzięki czemu gotowanie staje się jeszcze bardziej komfortowe.
Wewnętrzna część naczyń All-in-One marki Zwieger została pokryta nowoczesną powłoką GREBLON®, dzięki której gotowanie staje się prawdziwą przyjemnością. Nieprzywierająca powłoka nie tylko doskonale przewodzi ciepło i ułatwia mycie, ale jest również w pełni bezpieczna dla zdrowia. Pozwala na przygotowywanie różnorodnych dań bez obaw o przyleganie składników do dna i konieczność namaczanie przypaleń.
Porady dotyczące użytkowania
Wykonanie garnków All-in-One marki Zwieger nie pozostawia wątpliwości, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Wiadomo jednak, że nieodpowiednim użytkowaniem nawet najlepszy produkt możemy pozbawić jego właściwości. Stąd też warto znać kilka prostych zasad, które pozwolą cieszyć się długowiecznością tych niezastąpionych naczyń.
Marka Zwieger zaleca mycie garnka w ciepłej wodzie przy użyciu tradycyjnego płynu do naczyń i miękkiej strony gąbki. Przed pierwszym użyciem należy nasmarować powłokę wewnętrzną olejem spożywczym i po 15 minutach wytrzeć do sucha. Co ważne i tyczy się praktycznie wszystkich naczyń kuchennych to unikanie użytkowania ostrych, metalowych akcesoriów kuchennych. Dodatkowo warto pamiętać, że częste przechowywanie żywności w garnku może niekorzystnie wpłynąć na jego trwałość. Ma to związek z kwasowym odczynem niektórych potraw.
Pamiętaj, zalecenia odnośnie użytkowania znajdziesz na opakowaniu swoich garnków – mają one na celu jedynie przedłużenie ich żywotności, a co za tym idzie Twojej satysfakcji z gotowania.
Podsumowanie
Naczynia All-in-One to niezawodny wybór dla tych, którzy cenią wszechstronność i wysoką jakość. Dzięki nim gotowanie staje się prostsze, bardziej efektywne i co najważniejsze przyjemniejsze. To inwestycja, która przyniesie korzyści każdemu miłośnikowi kulinariów, pragnącemu w jednym garnku znaleźć rozwiązanie wielu różnych potrzeb. Zwieger All-in-One – jeden garnek, niekończące się możliwości kulinarne.