Świąteczny mus gruszkowy z orzechami według przepisu Michela Morana

Świąteczny mus gruszkowy z orzechami według przepisu Michela Morana

15 grudnia 2021

Kolejna odsłona naszych świątecznych propozycji! Tym razem słodki, ale i orzeźwiający deser na bazie soczystych gruszek i aromatycznych orzechów.

Składniki:

  • 300 g gotowanych gruszek lub gruszek w syropie
  • 50 g twarożku bez tłuszczu
  • 3 białka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 50 g prażonych orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Grubo siekamy prażone orzechy laskowe.

Blendujemy gruszkę, ubijamy białka i na koniec dodajemy do nich cukier puder. Ubijamy również twarożek, żeby był puszysty i łączymy z ubitymi białkami.

Tak przygotowane masy warstwami nakładamy do pucharka. Najpierw nakładamy zblendowane gruszki, następnie masę twarogową i chłodzimy w lodówce przez 20 minut.

Przed podaniem posypujemy deser siekanymi orzechami.

Mus można polać owocowymi sosami, malinowym lub truskawkowym.

Podzielcie się swoimi wersjami lub innymi deserami, które szykujecie na święta na naszym instagramie @zwieger.pl!

BLOG TWORZONY Z PASJI DO GOTOWANIA

Do góry
Wybierz właściwości do wyświetlenia
  • Zdjęcie
  • SKU
  • Cena
  • Dodaj do koszyka
  • Atrybuty
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj
Porównaj ×
Porównaj Kontynuuj zakupy