9 lutego 2022

Złociste udko z kurczaka w winie wg przepisu Michela Morana

Była zupa, był łosoś, więc dziś… coś dla miłośników mięsa! Złociste i chrupiące udko z kurczaka gotowane w winie. I oczywiście według przepisu Michela Morana z […]
26 stycznia 2022

Rozgrzewająca zupa cebulowa wg przepisu Michela Morana

Zimno i ponuro? Na ratunek przychodzi aromatyczna i rozgrzewająca zupa cebulowa według przepisu Michela Morana! Składniki na nią na pewno macie już w swoich szafkach 🙂 […]
17 stycznia 2022

Smażony łosoś z kaparami i cytryną

Dziś przygotowaliśmy coś dla tych z Was, którzy postanowili w nowym roku odżywiać się zdrowiej. Naszą propozycją jest smażony łosoś z kaparami i cytryną według przepisu […]
15 grudnia 2021

Świąteczny mus gruszkowy z orzechami według przepisu Michela Morana

Kolejna odsłona naszych świątecznych propozycji! Tym razem słodki, ale i orzeźwiający deser na bazie soczystych gruszek i aromatycznych orzechów. Składniki: 300 g gotowanych gruszek lub gruszek […]
13 grudnia 2021

Świąteczna pierś z gęsi z czerwoną kapustą, jabłkami i żurawiną

Choinka, potrawy, prezenty… Jesteście już gotowi na święta? 🙂 Jeśli nadal zastanawiacie się nad świątecznymi potrawami na przyjęcia z najbliższymi, chętnie Wam pomożemy! Prezentujemy pierś z […]
17 listopada 2021

Pyszna i aromatyczna tarta cytrynowa wg przepisu Michela Morana

Cytryny, migdały masło…  Na osłodzenie tego tygodnia prezentujemy Wam przepis na pyszną i aromatyczną tartę cytrynową według przepisu Michela Morana!  Delikatne wspomnienie lata pomoże rozwiać gęste […]
28 października 2021

Rozgrzewająca zupa dyniowa wg przepisu Michela Morana

Za oknem jesień pełną parą! Sezon ciepłych koców, grubych swetrów, kubków pełnych rozgrzewających herbat i… dyni! Wielu dzieciom dynie kojarzą się z okresem opowieści o duchach. […]
5 marca 2021

Grillowane bakłażany z pastą z papryki i sera feta

Wiecie, że 5 marca to dzień teściowej? Zdecydowanie ta data nie zyskała takiej popularności jak dzień matki. Chyba wiemy dlaczego… My jednak zachęcamy do rozejmu – […]
17 lutego 2021

Sałatka z roszponki, nerkowca i pieczonych buraków w emulsji grejpfrutowej

Zimowe menu kojarzy Wam się z „ciężkimi” daniami? My stawiamy na kolorowe, smaczne i przede wszystkim zdrowe przepisy! Dzisiaj bierzemy na tapet, prawdziwy zastrzyk energii! Przed […]
11 lutego 2021

Zrazy wołowe z papryczką jalapeno z ryżem jaśminowym

Zwolennicy ostrych produktów – czosnku, chilli, tabasco, czy pieprzu, jesteście tutaj? Proponujemy Wam przepis na zrazy wołowe z papryczką jalapeno i ryżem jaśminowym.
28 grudnia 2020

Duszona jagnięcina z opiekanymi francuskimi ziemniaczkami

Lodówki jeszcze pełne po świątecznej wyżerce, jednak chcecie zachwycić swoich sylwestrowych gości ciekawym daniem? Co powiecie na duszoną jagnięcinę z opiekanymi francuskimi ziemniaczkami?
27 listopada 2020

Szaszłyki z kurczaka satay z warzywami

Szaszłyk w marynacie z orzeszków ziemnych i gęstej śmietanki kokosowej – brzmi jak niebo. Myślimy, że warto poświęcić godzinę z naszego życia na przygotowanie szaszłyków z […]
18 listopada 2020

Pierś kaczki na ecrase z młodej marchewki

Do stworzenia tego efektownego dania nie potrzebujemy wielu składników. Być może większość z nich masz w swoich kuchennych szafkach, zdecydowanie warto je przewertować.
6 listopada 2020

Zawijany w szynkę króliczy comber ze śliwką

Zawijany w szynkę króliczy comber ze śliwką, to niezwykle smaczne, eleganckie i imponujące danie. Już po pierwszym kęsie zrozumiecie, że było warto postać trochę w kuchni.
29 października 2020

Faszerowany daktylami udziec indyka

My zdecydowanie jesteśmy fanami słodkich daktyli, które w smaku przypominają toffi, bądź karmel. Chętnie poznamy Waszą opinie na temat tego owocu. Dajcie nam znać w komentarzu, […]