O produkcie

Nowoczesna, głęboka patelnia TITAN została wykonana z aluminium w technologii forged. Wewnątrz naczynie pokryte jest nieprzywierającą, 4-warstwową powłoką zawierającą w swojej budowie warstwę tytanu, która zwiększa odporność na zarysowania o 400%*, co tym samym maksymalnie wydłuża żywotność produktu. Jednocześnie powłoka jest wolna od metali ciężkich, niklu, kadmu, ołowiu i PFOA, co gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania przede wszystkim alergikom, ale także wszystkim tym, którzy troszczą się o własne zdrowie.

* w stosunku do patelni z powłokami zwykłymi typu basic.

Czy wiesz, że...

Działające w pełnej indukcji dno patelni wykonane zostało w technologii DOUBLE IMPACT BOTTOM, co oznacza stopienie i połączenie razem dwóch dysków stalowych z aluminiowym dnem patelni. Uzyskane w ten sposób dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury i odkształcenia – po nagrzaniu wewnętrzna powierzchnia patelni pozostaje płaska, nie wybrzusza się na środku. Przekłada się to na równomierne rozprowadzenie oleju (lub innych tłuszczy czy płynów) na całej powierzchni dna naczynia, a nie tylko na jego brzegach. Maksymalna temperatura pracy wynosi 240°C.

Zobacz galerię

previous arrowprevious arrow
Titan_24cm-(9)
Titan_24cm-(10)
Titan_24cm-(13)
Titan_24cm-(12)
Titan_24cm-(2)
Titan_24cm_c
Titan_24cm-(3)
Titan_24cm-(4)
next arrownext arrow

Co wyróżnia ten produkt

  • Powłoka – nieprzywierająca, 4-warstwowa, wzmacniana tytanem pozbawiona metali ciężkich, o 400% bardziej odporna na zarysowania w stosunku do patelni z powłokami zwykłymi, co automatycznie wydłuża jej żywotność
  • Dno – wykonane w technologii DOUBLE IMPACT BOTTOM - stopione i połączone razem dwa dyski stalowe z dnem aluminiowym, odporne na wysokie temperatury i odkształcenia; posiada pełną indukcję – do 40 % lepsze wykorzystanie energii kuchenki
  • Rączka – zaprojektowana specjalnie pod ten model patelni, odpowiednio wyprofilowana, znacząco ułatwia pracę z patelnią
  • Wewnętrzna część patelni – po nagrzaniu powierzchnia pozostaje płaska, nie wybrzusza się na środku (co jest typowym zjawiskiem dla większości patelni!); przekłada się to na równomierne rozprowadzenie oleju (lub innych tłuszczy czy płynów) po całej powierzchni patelni, a nie tylko po jej wewnętrznych brzegach
  • Wysokie ścianki naczynia – pozwalające swobodnie smażyć i dusić większe ilości potrawy bez ryzyka rozlewania

Zapraszamy do sklepu

 

Zobacz inne produkty Zwieger