O produkcie
Nowoczesna, głęboka patelnia TITAN została wykonana z aluminium w technologii forged. Wewnątrz naczynie pokryte jest nieprzywierającą, 4-warstwową powłoką zawierającą w swojej budowie warstwę tytanu, która zwiększa odporność na zarysowania o 400%*, co tym samym maksymalnie wydłuża żywotność produktu. Jednocześnie powłoka jest wolna od metali ciężkich, niklu, kadmu, ołowiu i PFOA, co gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania przede wszystkim alergikom, ale także wszystkim tym, którzy troszczą się o własne zdrowie.
* w stosunku do patelni z powłokami zwykłymi typu basic.
Czy wiesz, że...
Działające w pełnej indukcji dno patelni wykonane zostało w technologii DOUBLE IMPACT BOTTOM, co oznacza stopienie i połączenie razem dwóch dysków stalowych z aluminiowym dnem patelni. Uzyskane w ten sposób dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury i odkształcenia – po nagrzaniu wewnętrzna powierzchnia patelni pozostaje płaska, nie wybrzusza się na środku. Przekłada się to na równomierne rozprowadzenie oleju (lub innych tłuszczy czy płynów) na całej powierzchni dna naczynia, a nie tylko na jego brzegach. Maksymalna temperatura pracy wynosi 240°C.
Zobacz galerię
Co wyróżnia ten produkt
- Powłoka – nieprzywierająca, 4-warstwowa, wzmacniana tytanem pozbawiona metali ciężkich, o 400% bardziej odporna na zarysowania w stosunku do patelni z powłokami zwykłymi, co automatycznie wydłuża jej żywotność
- Dno – wykonane w technologii DOUBLE IMPACT BOTTOM - stopione i połączone razem dwa dyski stalowe z dnem aluminiowym, odporne na wysokie temperatury i odkształcenia; posiada pełną indukcję – do 40 % lepsze wykorzystanie energii kuchenki
- Rączka – zaprojektowana specjalnie pod ten model patelni, odpowiednio wyprofilowana, znacząco ułatwia pracę z patelnią
- Wewnętrzna część patelni – po nagrzaniu powierzchnia pozostaje płaska, nie wybrzusza się na środku (co jest typowym zjawiskiem dla większości patelni!); przekłada się to na równomierne rozprowadzenie oleju (lub innych tłuszczy czy płynów) po całej powierzchni patelni, a nie tylko po jej wewnętrznych brzegach
- Wysokie ścianki naczynia – pozwalające swobodnie smażyć i dusić większe ilości potrawy bez ryzyka rozlewania