Teraz, gdy coraz częściej pieczemy własny chleb, warto pomyśleć o nożu, który idealnie posłuży nam do szybkiego przygotowania kanapek. Kanapek dla całej rodziny, równych, o wybranej przez nas grubości. Wielokrotnie, zamiast naciąć skórkę delikatnie, gnietliśmy go, by móc go pokroić. Ukrojenie odpowiedniej grubości kromki przysparzało nam ogromnego trudu. Nasz nóż do pieczywa FORTE, dzięki swoim specyficznym, ząbkowanym ostrzom poradzi sobie ze świeżym, wyjętym z pieca chlebem , jednocześnie nie zmieniając przy tym kształtu pieczywa. Podobnie kilkudniowe zbożowe wypieki podczas krojenia nie rozpadną nam się w rękach.
Elegancka linia FORTE kutych noży z niemieckiej stali (X50CrMoV15) wyróżnia się prostym, wręcz ascetycznym kształtem. Ostrze full-tang o wyjątkowej twardości 54 HRC hartowane w kilkustopniowym procesie temperaturowym regulowanym komputerowo, gwarantuje długą żywotność ostrza, a tym samym precyzję krojenia oraz łatwość ostrzenia. Ponadto, rękojeść wykonana z najwyższej klasy tworzywa POM zapewnia ergonomię i wygodę użytkowania. Prosta, nieudziwniona forma noży stanowi o uniwersalności estetycznej, a świetnie wyprofilowana rękojeść umożliwia pewny chwyt oraz łatwość pracy nożami Zwieger.
• Materiał – niemiecka stal nierdzewna o twardości 54 HRC
• Ostrze –wycinane laserowo o twardości 54 HRC, wytrzymałe, długo zachowujące swoją ostrość
• Rączka – ergonomiczna, wyprofilowana rękojeść z tworzywa ABS
• Waga – stosunkowo niewielka, przy zachowaniu najwyższej jakości parametrów technicznych
Linia produktów | Forte |
Rodzaje noży | Nóż do chleba |
Długość ostrza noży | 16 cm i więcej |
Długość ostrza | 20 cm |
Materiał | ostrze stal niemiecka; rączka ABS |
Możliwość mycia w zmywarce | Nie |
EAN | 5906395877799 |
Gwarancja | 2 lata |