O produkcie
Innowacyjne garnki OBSIDIAN to naczynia wykonane w technologii die cast, czyli z odlewanego aluminium, które jest najtrwalszym materiałem odpornym na odkształcenia, zmiany temperatury, a także długotrwałe użytkowanie. Wewnętrzna strona garnków pokryta jest niemiecką, 3-warstwową powłoką nieprzywierającą Greblon C3+ utwardzaną ceramicznie, z kolei stronę zewnętrzną pokrywa silikonowy lakier żaroodporny, dzięki czemu zachowują one swój pierwotny wygląd przez bardzo długi czas. Garnków można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a stanowiący dno pełny dysk indukcyjny zwiększa wydajność energetyczną o około 40%. Dołączona do garnka pokrywka wykonana została ze szkła hartowanego i otoczona silikonowym rantem. Dzięki temu pokrywka doskonale przylega do garnka i w połączeniu z otworem odprowadzającym nadmiar pary oraz uchwytem soft touch zapewnia optymalne warunki użytkowania.
Czy wiesz, że...
Poprzez użyte, połączone ze sobą materiały (jednolite aluminiowe body, powłoka Greblon C3+ i silikonowy lakier żaroodporny) garnek jest jednolitą bryłą podobną do naczynia żeliwnego, ale zdecydowanie lżejszą i przez to wygodniejszą w użyciu. To wszystko powoduje, że garnek Obsidian jest naczyniem typu All In One - w jednym naczyniu, oprócz gotowania, możemy smażyć jak na patelni, dusić oraz zapiekać jak w brytfannie, a nawet piec ciasta. Co ważne, dzięki zastosowanej powłoce nieprzywierającej, smażąc, możemy całkowicie uniknąć stosowania tłuszczu, a przygotowując gęste potrawy, nie musimy aż tak martwić się o ich przypalenie. Stąd garnek Obsidian to właściwy wybór dla osób przykładających wagę do zdrowego trybu życia.
Zobacz galerię
Co wyróżnia ten produkt
- GREBLON C3+ – niemiecka, innowacyjna, nieprzywierająca, 3-warstwowa, utwardzona ceramicznie powłoka, stosowana w naczyniach najwyższej klasy
- ALL IN ONE – w jednym naczyniu, oprócz gotowania, możemy smażyć jak na patelni, dusić oraz zapiekać jak w brytfannie, a nawet piec ciasta
- DIE CAST technology – odlewane aluminium; lepsza struktura przewodzenia i dystrybucji ciepła
- Dno – pełny dysk indukcyjny; do 40% lepsze wykorzystanie energii kuchenki dzięki pełnemu przewodzeniu magnetycznemu
- Zewnętrzna powłoka – bardzo odporna na zadrapania, odpryski i przebarwienia, w całości pokryta silikonowym lakierem żaroodpornym
- Uchwyty silikonowe – chroniące przed oparzeniem, po ich zdjęciu, naczynia można używać w piekarniku nawet w dużych temperaturach (nie dotyczy brytfanny)
- Pokrywka – idealnie płaska powierzchnia ze szkła hartowanego; subtelny, nierzucający się w oczy otwór odprowadzający nadmiar pary; uszczelniający, silikonowy rant; duży, bezpieczny i wygodny w użyciu uchwyt z powłoką soft touch (nie dotyczy brytfanny)
- Rączka rondla – ergonomiczna, dłuższa od typowej rączki o około 20% - gwarantuje doskonałe wyważenie i pewny chwyt dzięki gumowanej powłoce soft touch