25 czerwca 2021

Tagliatelle z sosem pomidorowym i tostowanymi orzechami włoskimi

Zamknij oczy i wyobraź sobie włoski wieczór! Co czujesz i słyszysz? Czy to ciepły wiatr na skórze, zapach bryzy morskiej, gwarne rozmowy dobiegające z każdej strony? […]
9 czerwca 2021

Risotto z pieczonym porem i marynowanym boczniakiem

9 czerwca to dzień przyjaciela! Zadbaj o jego/jej podniebienie i przyszykuj danie niespodziankę. Proponujemy „Risotto z pieczonym porem i marynowanym boczniakiem”. Tym daniem zdecydowanie podbijesz każde […]
5 marca 2021

Grillowane bakłażany z pastą z papryki i sera feta

Wiecie, że 5 marca to dzień teściowej? Zdecydowanie ta data nie zyskała takiej popularności jak dzień matki. Chyba wiemy dlaczego… My jednak zachęcamy do rozejmu – […]
17 lutego 2021

Sałatka z roszponki, nerkowca i pieczonych buraków w emulsji grejpfrutowej

Zimowe menu kojarzy Wam się z „ciężkimi” daniami? My stawiamy na kolorowe, smaczne i przede wszystkim zdrowe przepisy! Dzisiaj bierzemy na tapet, prawdziwy zastrzyk energii! Przed […]
11 lutego 2021

Zrazy wołowe z papryczką jalapeno z ryżem jaśminowym

Zwolennicy ostrych produktów – czosnku, chilli, tabasco, czy pieprzu, jesteście tutaj? Proponujemy Wam przepis na zrazy wołowe z papryczką jalapeno i ryżem jaśminowym.
28 grudnia 2020

Duszona jagnięcina z opiekanymi francuskimi ziemniaczkami

Lodówki jeszcze pełne po świątecznej wyżerce, jednak chcecie zachwycić swoich sylwestrowych gości ciekawym daniem? Co powiecie na duszoną jagnięcinę z opiekanymi francuskimi ziemniaczkami?
27 listopada 2020

Szaszłyki z kurczaka satay z warzywami

Szaszłyk w marynacie z orzeszków ziemnych i gęstej śmietanki kokosowej – brzmi jak niebo. Myślimy, że warto poświęcić godzinę z naszego życia na przygotowanie szaszłyków z […]
18 listopada 2020

Pierś kaczki na ecrase z młodej marchewki

Do stworzenia tego efektownego dania nie potrzebujemy wielu składników. Być może większość z nich masz w swoich kuchennych szafkach, zdecydowanie warto je przewertować.
6 listopada 2020

Zawijany w szynkę króliczy comber ze śliwką

Zawijany w szynkę króliczy comber ze śliwką, to niezwykle smaczne, eleganckie i imponujące danie. Już po pierwszym kęsie zrozumiecie, że było warto postać trochę w kuchni.
29 października 2020

Faszerowany daktylami udziec indyka

My zdecydowanie jesteśmy fanami słodkich daktyli, które w smaku przypominają toffi, bądź karmel. Chętnie poznamy Waszą opinie na temat tego owocu. Dajcie nam znać w komentarzu, […]
17 października 2020

Pappardelle z pesto paprykowym i burratą

Spaghetti, penne, tagliatelle o tych rodzajach makaronu słyszeli chyba wszyscy, my jednak poszukujemy nowych smaków. Ręka do góry, kto zna pappardelle? Jeżeli nie, to czas to […]
11 września 2020

Duszony dzik na pęczaku z grzybami

Co Wam przychodzi na myśl, gdy pada hasło „dziczyzna”? Dla nas to z pewnością niepowtarzalny, intensywny aromat oraz szlachetny smak. Dlatego też pośród naszych przepisów nie […]
4 września 2020

Rillettes królicze z rozmarynem

Lubicie smarowidła? A co powiecie na smakowity rillettes w połączeniu z chrupiącym pieczywem? Mięciutkie kawałki mięsa gotowane we własnym tłuszczu zdecydowanie pobudzą Wasze kubki smakowe!
20 marca 2020

Tortilla z kurczakiem, serkiem, warzywami, kolendrą i salsą pomidorową

Wraz z początkiem wiosny, coraz częściej mamy ochotę na lekkie i jednocześnie wyraziste dania. Idealnie sprawdzi się wówczas tortilla, będąca świetną bazą do perfekcyjnego i szybkiego […]
27 lutego 2020

Sałatka z tuńczykiem, groszkiem cukrowym i pomidorami

Sałatki zawsze są dobrym rozwiązaniem, gdy szukamy pomysłu na smaczne danie. Szybko się je robi, lubią je niemal wszyscy i na dodatek wybornie prezentują się na […]