Wszystkie noże Zwieger wykonane są z wysokiej jakości niemieckiej stali nierdzewnej charakteryzującej się niezwykłą twardością i wytrzymałością, zapewniającą długotrwałą ostrość noża bez konieczności częstego ostrzenia, a rękojeść noży wykonano z najlepszych tworzyw sztucznych.
Nóż jest podstawowym i niezbędnym narzędziem w każdej kuchni – od niego wszystko się zaczyna. Jest jednym najbardziej eksploatowanych przyrządów, dlatego aby ułatwiał i przyspieszał codzienne czynności kuchenne, musi być wykonany z najwyższej jakości materiałów, a kształt i ergonomia powinny zapewniać komfortową pracę z nożem. Różnorodność linii, rozmiarów, rodzajów noży Zwieger i ich przeznaczenia – od małych noży do obierania, przez noże do chleba czy santoku, aż po duży nóż szefa – zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Noże Zwieger to gwarancja wysokiej jakości materiałów i trwałości samego produktu. Wszystkie noże wyprodukowane są z najlepszej jakości niemieckiej stali nierdzewnej o wyjątkowej twardości sięgającej aż 56 HRC, przekładającą się na wysoką i długotrwałą ostrość narzędzia. Dodatkowo jesteśmy bezkompromisowi w zakresie zaawansowanych testów noży. Zależy nam, by praca z nożami Zwieger była za każdym razem przyjemnością, a efekt tej pracy zadowolił nawet najbardziej wymagających amatorów gotowania.
Noże Zwieger powstały z myślą o każdym pasjonacie gotowania i jego indywidualnych potrzebach. W ofercie dostępne są różne rodzaje noży: szefa, santoku, uniwersalny, do plastrowania, do obierania warzyw i owoców czy do chleba – od noży lekkich, po noże ciężkie i masywne. W ramach kolekcji dostępne są zestawy noży z praktycznym, drewnianym blokiem, ale także pojedyncze sztuki. Zdecyduj, który zestaw noży lub rodzaj noża jest idealnym produktem dla Ciebie.