ZwiegerNożeGABRONóż do plastrowania 20 cm Gabro Zwieger

Nóż do plastrowania 20 cm Gabro Zwieger
129.99 zł

Kod produktu: ZW-NG-1395
GABRO to linia noży wykonanych z niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) wyróżniająca się uchwytem pokrytym powłoką antybakteryjną (tlenkiem srebra) dającą ochronę przed bakteriami i grzybami.
  • Zwieger

    Linia produktów

    Gabro
  • Zwieger

    Rodzaje noży

    Nóż do plastrowania
  • Zwieger

    Materiał

    ostrze stal niemiecka; rączka ABS
  • EAN

    5903357371395
  • Zwieger

    Gwarancja

    2 lata

GABRO - NÓŻ DO PLASTROWANIA 20 cm

Nóż do plastrowania GABRO to nóż wykonany z niemieckiej stali nierdzewnej (X50CrMoV15) wyróżniający się nowoczesnym wzornictwem. Stal ta charakteryzuje się niezwykłą twardością i wytrzymałością, co przekłada się na długą żywotność noża jak i ostrza, które ostrzone jest ręcznie w podwójnym procesie gradacji, przez co zapewnia precyzję krojenia oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść wykonana z tworzywa sztucznego zapewnia ergonomię i wygodę użytkowania. Dodatkowo uchwyt pokryty jest powłoką antybakteryjną (tlenkiem srebra) dającą ochronę przed bakteriami i grzybami.

 

Zwieger

Ten typ noża najłatwiej umiejscowić gdzieś pomiędzy nożem uniwersalnym, a nożem szefa. Jest wyraźnie większy od typowego noża uniwersalnego, a jego klinga, choć zbliżona długością do noża szefa, jest od niego węższa, a tym samym sam nóż jest zauważalnie lżejszy. Większość lubujących się w kuchennych zadaniach używa tego noża Gabro głównie do krojenia praktycznie każdego rodzaju surowego mięsa (zwłaszcza większych kawałków), jak również do oddzielania go od kości. Spiczaste, ostre zakończenie, przy wąskiej klindze pozwala łatwo wycinać mięso nawet w ciężko dostępnych miejscach. Ponadto idealnie nadaje się do porcjowania wędlin, szynki, czy też pieczonego drobiu. Przez to wszystko jest szczególnie popularny m.in. w Stanach Zjednoczonych. Reasumując – kuchenny niezbędnik każdego mięsożercy.

Praktyczna i uniwersalna, wykonana ze stali nierdzewnej linia naczyń i noży Garbro, to odpowiedź na potrzeby konsumentów, poszukujących nieskomplikowanych acz praktycznych rozwiązań do codziennego użytku w swojej kuchni.

Noże - cechy i zalety:

• Materiał – niemiecka stal nierdzewna o twardości 52 HRC + tworzywo ABS
• Ostrze – wytrzymałe, ostrzone ręcznie w podwójnym procesie gradacji, o twardości 52 HRC
• Rączka – ergonomiczna, powlekana tlenkiem srebra powłoka antybakteryjna, wyprofilowana rękojeść
• Waga – stosunkowo niewielka przy zachowaniu najwyższej jakości parametrów technicznych

Zwieger

DANE TECHNICZNE

Linia produktów Gabro
Rodzaje noży Nóż do plastrowania
Długość ostrza noży 16 cm i więcej
Długość ostrza 20 cm
Materiał ostrze stal niemiecka; rączka ABS
EAN 5903357371395
Gwarancja 2 lata

Opinie:

Średnia ocena:

0

Posiadasz ten produkt?

Dodaj swoją opinię i pomóż innym dokonać właściwego wyboru.

Inne produkty z tej linii

BLOG TWORZONY Z PASJI DO GOTOWANIA

Do góry
Wybierz właściwości do wyświetlenia
  • Zdjęcie
  • SKU
  • Cena
  • Dodaj do koszyka
  • Atrybuty
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj
Porównaj ×
Porównaj Kontynuuj zakupy