O produkcie
Innowacyjne garnki WHITE STONE to naczynia wykonane w technologii die cast, czyli z odlewanego aluminium, które jest najtrwalszym materiałem odpornym na odkształcenia, zmiany temperatury, a także długotrwałe użytkowanie. Wewnętrzna część garnków pokryta jest nowoczesną, trzywarstwową, nieprzywierającą, niemiecką powłoką granitową GREBLON C3 GRANITE. Zastosowana powłoka, przez swoją specyficzną, chropowatą powierzchnię, pozwala przygotowywać panierowane potrawy łatwiej i lepiej niż na tradycyjnych, płaskich powierzchniach. Dzięki nowatorskiej technologii pozwalającej zredukować ilość powłok do trzech warstw, produkty WHITE STONE doskonale przewodzą i akumulują ciepło. Można ich używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a stanowiący dno pełny dysk indukcyjny zwiększa wydajność energetyczną o około 40%.
Czy wiesz, że...
Dołączona do garnka pokrywka wykonana została ze szkła hartowanego, a jej rant otoczony jest silikonową powłoką. Co istotne, pokrywa posiada metalowy uchwyt, dzięki czemu możemy ją bezpiecznie umieszczać w piekarniku razem z garnkiem. Poprzez użyte, połączone ze sobą materiały (jednolite aluminiowe body, powłoka Greblon C3 Granite i silikonowy lakier żaroodporny) garnek jest jednolitą bryłą podobną do naczynia żeliwnego, ale zdecydowanie lżejszą i przez to wygodniejszą w użyciu. Wszystko to powoduje, że garnek WHITE STONE jest naczyniem typu All In One co oznacza, że w jednym naczyniu, oprócz gotowania, możemy smażyć jak na patelni, dusić oraz zapiekać jak w brytfannie, a nawet piec ciasta.
Zobacz galerię
Co wyróżnia ten produkt
- GREBLON C3 GRANITE – niemiecka, innowacyjna, nieprzywierająca, 3-warstwowa powłoka granitowa, stosowana w naczyniach najwyższej klasy
- ALL IN ONE – w jednym naczyniu, oprócz gotowania, możemy smażyć jak na patelni, dusić oraz zapiekać jak w brytfannie, a nawet piec ciasta
- Dno – pełny dysk indukcyjny; do 40% lepsze wykorzystanie energii kuchenki dzięki pełnemu przewodzeniu magnetycznemu
- Zewnętrzna powłoka – bardzo odporna na zadrapania, odpryski i przebarwienia, w całości pokryta silikonowym lakierem żaroodpornym
- Uchwyty silikonowe – chroniące przed oparzeniem, po ich zdjęciu, naczynia można używać w piekarniku nawet w dużych temperaturach (nie dotyczy brytfanny)
- Pokrywka – powierzchnia ze szkła hartowanego, subtelny, nierzucający się w oczy otwór odprowadzający nadmiar pary, uszczelniający, silikonowy rant oraz duży, bezpieczny i wygodny w użyciu metalowy uchwyt (nie dotyczy brytfanny)
- Rączka rondla - zaprojektowana w sposób ergonomiczny, dłuższa od typowej rączki o około 20% - gwarantuje doskonałe wyważenie i pewny chwyt dzięki gumowanej powłoce TPR