Deska do krojenia wykonana z drewna jesionu.
Idealnie nadaje się do krojenia nawet bardzo ostrymi nożami, ponadto nie tępi ostrzy i jest odporna na zarysowania. Drewno jesionowe, ze względu na swoje właściwości, idealnie nadaje się do wszystkich prac kuchennych, w tym do rozbijania mięs i przygotowania steków z powodu swojej twardości, która wynosi aż 84 MPa. Nasze deski jesionowe charakteryzują się małym stopniem odkształcania i naturalnych pęknięć.
Deska jesionowa, przed pierwszym użyciem, powinna zostać natłuszczona oliwą lub olejem jadalnym, aby uzyskać właściwy efekt wizualny i dodatkowo zabezpieczyć drewno przed wilgocią. Zabieg ten należy przeprowadzać co najmniej raz na pół roku. Dzięki temu będą Państwo cieszyć się niepowtarzalną jakością i przyjemnością używania naszej deski przez wiele lat.
Przypominamy! Nasza deska do krojenia jest produktem z drewna naturalnego, nie nadaje się więc do zmywarki. Należy czyścić pod bieżącą ciepłą wodą bez używania dodatkowych detergentów, które mogą osłabić naturalną odporność drewna.
Jesion
jest gatunkiem pierścieniowo – naczyniowym o zabarwionej i niezabarwionej twardzieli. Więc w drewnie pochodzącym z młodego okazu jest dość trudno odróżnić biel i twardziel. W drewnie ze starego drzewa można to odróżnić bardzo łatwo. Twardziel niezabarwiona- posiada tę samą barwę co biel, zabarwiona- przybiera barwę brązową lub brunatną. Jesion odznacza się bardzo wyraźnym rysunkiem słojów. Właściwości drewna zależą od w znacznej mierze od szerokości słojów. Jesion jest drewnem sprężystym, świeżo ścięte drewno pod wpływem parzenia łatwo się wygina, dobrze się poleruje
Wymiary:
53 x 26 x 2 cm
Urządzasz kuchnię? Kliknij tutaj:
Jak urządzić kuchnię – część pierwsza
Jak urządzić kuchnię – część druga
Chcesz zobaczyć nasze produkty w działaniu? Wejdź na: https://www.doradcasmaku.pl/program-doradca-smaku
PRODUKT POLSKI – wyprodukowany bez użycia chemii przy pomocy narzędzi mechanicznych.
Termin dostawy | 3 dni |
Gwarancja | 2 lata |