17 stycznia 2022

Smażony łosoś z kaparami i cytryną

Dziś przygotowaliśmy coś dla tych z Was, którzy postanowili w nowym roku odżywiać się zdrowiej. Naszą propozycją jest smażony łosoś z kaparami i cytryną według przepisu […]
15 grudnia 2021

Świąteczny mus gruszkowy z orzechami według przepisu Michela Morana

Kolejna odsłona naszych świątecznych propozycji! Tym razem słodki, ale i orzeźwiający deser na bazie soczystych gruszek i aromatycznych orzechów. Składniki: 300 g gotowanych gruszek lub gruszek […]
13 grudnia 2021

Świąteczna pierś z gęsi z czerwoną kapustą, jabłkami i żurawiną

Choinka, potrawy, prezenty… Jesteście już gotowi na święta? 🙂 Jeśli nadal zastanawiacie się nad świątecznymi potrawami na przyjęcia z najbliższymi, chętnie Wam pomożemy! Prezentujemy pierś z […]
17 listopada 2021

Pyszna i aromatyczna tarta cytrynowa wg przepisu Michela Morana

Cytryny, migdały masło…  Na osłodzenie tego tygodnia prezentujemy Wam przepis na pyszną i aromatyczną tartę cytrynową według przepisu Michela Morana!  Delikatne wspomnienie lata pomoże rozwiać gęste […]
28 października 2021

Rozgrzewająca zupa dyniowa wg przepisu Michela Morana

Za oknem jesień pełną parą! Sezon ciepłych koców, grubych swetrów, kubków pełnych rozgrzewających herbat i… dyni! Wielu dzieciom dynie kojarzą się z okresem opowieści o duchach. […]
19 października 2021

Zostań swoim szefem kuchni!

Już w tę środę 20 października na całym świecie obchodzimy Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni! Dzięki naszym profesjonalnym produktom wysokiej jakości i Ty możesz zostać swoim własnym […]
25 sierpnia 2021

Kuchnia Mazowsza

Mazowsze to jeden z najbogatszych kulturowo i historycznie regionów naszego kraju. Początkowo jako państwo piastowskie, kształtowało później swoje tradycje w obrębie Korony w czasach ostatnich Jagiellonów. […]
17 sierpnia 2021

KONKURS ZWIEGER DESIGNER – Zostań projektantem swoich marzeń!

Zostań projektantem nowej linii produktów do domu marki Zwieger.         Masz głowę pełną pomysłów i nowych projektów? Chciałbyś pomóc zaprojektować nam nową linię […]
17 sierpnia 2021

Ile mocy mają w sobie kiszonki?

Kiszenie to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności. Kiedyś była to konieczność, dziś – rarytas.  Coraz więcej osób interesuje się kiszeniem nie tylko ogórków czy kapusty, […]
1 sierpnia 2021

Używamy wielorazowo, czyli sposoby na nowe życie starych rzeczy

Wydawać by się mogło, że wciąż produkujemy za dużo jednorazowych w użyciu przedmiotów: foliowe reklamówki, papierowe kubeczki, małe doniczki rozsadowe. Jednak każdy z tych przedmiotów ma […]
19 lipca 2021

Kuchnia galicyjska

Kuchnia galicyjska utożsamiana z kuchnią Małopolski, jest wspaniałym dowodem na to, jak wiele może zyskać, kiedy połączy się tradycje wielu narodów, historii i zwyczajów. Dziś artykuł […]
19 lipca 2021

A to seler! Niepozorna bulwa w nowym wydaniu

Grecy i Rzymianie ozdabiali nim swoje ogrody, dziś zajada się nim całe modne Hollywood. Seler to warzywo-cud. Ma bardzo ciekawy smak, jest kopalnią witamin i składników […]
5 lipca 2021

Ekologiczne środki czystości – wiele z nich zrobisz samodzielnie

Kuchnia galicyjska utożsamiana z kuchnią Małopolski, jest wspaniałym dowodem na to, jak wiele może zyskać, kiedy połączy się tradycje wielu narodów, historii i zwyczajów. Dziś artykuł […]
21 czerwca 2021

Tradycyjna kuchnia kociewska

Tradycyjna kuchnia kociewska to kolejna kuchnia z Pomorza, którą prezentujemy na naszej stronie. Pełna sezonowych produktów, niespotykana nigdzie indziej, doczekała się bogatej listy zarejestrowanych produktów regionalnych. […]
15 czerwca 2021

Czas na…buraki!

Burak czerwony to jedno z najbardziej rozpoznawalnych warzyw polskiej kuchni. Powiedzieć, że lubimy go dodawać do dań to jak nic nie powiedzieć. Bez buraków nie ma […]